Всеки, който има щастието да нарече куче част от семейството си, знае колко е важно да го храни правилно с висококачествена храна, за да му осигури дълъг, здравословен и щастлив живот. Високият клас храни за кучета са естествени, балансирани и пълноценни. Продуктите от тази категория са богати на важни витамини и минерали, с висока хранителна стойност и естествени съставки. Не съдържат вредни химически добавки. 
Кучето получава максимума от храната, а всички минерали и витамини се усвояват напълно. Незаменимите аминокиселини за кучетата се съдържат в животинския протеин, който е в голямо количество в първокласните храни за домашни любимци. Някои видове храни съдържат няколко различни вида месо. Те могат да включват, пилешко, агнешко, патешко, заешко, телешко месо или риба. Производителите изписват всички съставки върху опаковката на храната.

Основни предимства


Основното предимство на първокласните храни за кучета е високото им качество. Хранителните продукти подлежат на строг контрол на качеството, както и на строг процес на подбор на съставките. Не се използват консерванти или синтетични добавки, а много от тези продукти съдържат омега 6 и омега 3 мастни киселини, които са от съществено значение за нашите четириноги приятели.
Високият клас кучешка храна е качествен източник на протеини и осигурява точни нива на мазнини и въглехидрати, така че да знаете точно какви съставки има в храната на вашето куче. Тя съдържа DHA, за която е доказано, че подобрява мозъка и зрението, в резултат на което кучето ви ще бъде по-умно и по-лесно за обучение. Пълноценната и балансирана рецепта използва съставки, които насърчават развитието на силни стави и мускули и поддържат имунната система на вашето куче.

Качествени съставки


Изборът на висококачествена храна за кучета може да означава по-малко ветеринарни посещения за Вашия четириног приятел. Кучето ви ще да бъде по-здраво и по-щастливо. Тъй като храната за кучета от висок клас използват естествени и много по-добри съставки, това подобрява здравето на кучето ви както отвътре, така и отвън. Това ви спестява пари в дългосрочен план и позволява повече забавление и време за семейството с вашия космат член на семейството - а всъщност, не е ли това , което всеки собственик на куче иска.

Храните от тази категория, съдържат изключително първокласни и високо хранителни компоненти. Кучето, което редовно приема такава качествена храна, няма нужда да разширява менюто си, тъй като тя задоволява не само хранителните му нужди. Тя отчита храносмилането, метаболизма, потребностите на животното от витамини и минерали. Балансираната диета е лесно смилаема, с усвояемост над 80 %. Съществуват и различни версии на продуктите, предназначени за различни възрастови групи домашни любимци. В някои случаи домашните любимци, които дълго време са били хранени с евтини храни, съдържащи концентрирани изкуствени вкусове и аромати, може да се адаптират по-бавно към естествените вкусове и да не поглеждат към добрата, висококачествена храна.

При производството на храни от висок клас се използват специални щадящи методи на готвене, които запазват протеините и мазнините в максимално естествено състояние. Висококачествените мазнини са стабилизирани с витамин Е. Тези храни за кучета не съдържат оцветители и консерванти и са с естествен вкус, аромат и се консумират с удоволствие от кучетата. 

Изброените по-горе предимства на първокласните храни за кучета са очевидни. Ветеринарните лекари препоръчват да се чете внимателно съдържанието и да се предпочита храна, която е съобразена с индивидуалните нужди на кучето ви.

От къде може да купите ?


В онлайн магазин Petfood.bg се предлага широк набор от висок клас суха кучешка храна, обхващаща различни производители на продукти от премиум и суперпремиум клас, като Equilibrio, Bravery, Reflex, Reflex Plus, Everland, Spectrum, Amity Super Premium BonaCibo и др.

Храненето на Вашия домашен любимец ще бъде удоволствие, ако покупката е направена от доказан и изпитан във времето производител. За да избегнете разочарование при покупката на такива стоки, е по-добре да ги купите от специализиран магазин, какъвто е Petfood.bg .