Меню

Храни за птици

Марка: Rio
Качествена и първокласна храна за вълнисти папагали. Тази храна съдържа богато разнообразие от витамини, минерали и аминокиселини, необходими за поддържане на здравето на птиците. Богато разнообразие от компоненти, специално подбрани, за да осигурят всички необходими хранителни вещества за дълъг и з..
3.50 лв.
Марка: Rio
Качествена пълноценна и балансирана храна за канарчета. Внимателно подбрани богати съставки, които осигуряват всички хранителни вещества, необходими за дълъг и здравословен живот. Тази рецепта е научно обоснована и осигурява всички хранителни нужди на канарчетата.Тази храна е създадена със специална..
3.70 лв.
RIO Daily feed for exotic birds - Пълноценна ежедневна храна за екзотични птици 500 гр
Скоро наличен
Марка: Rio
Висококачествена пълноценна и балансирана храна за екзотични птици. Внимателно подбрани богати съставки, които осигуряват всички хранителни вещества, необходими за дълъг и здравословен живот. Тази научно обоснована формула отговаря на всички хранителни нужди на птиците.Храната дава допълнителна сила..
4.20 лв.
RIO Daily feed for parakeets - Пълноценна ежедневна храна за средни папагали 500 гр
Най-продавани
Марка: Rio
Висококачествена пълноценна балансирана храна за папагали. Внимателно подбрани богати съставки, които осигуряват всички хранителни вещества, необходими за дълъг и здравословен живот. Тази научно обоснована формула отговаря на всички хранителни нужди на папагалите.Храната дава допълнителна сила и ене..
3.90 лв.
Марка: Rio
Първокласна пълноценна и балансирана храна за папагали. Богато разнообразие от компоненти, специално подбрани, за да осигурят всички необходими хранителни вещества за дълъг и здравословен живот. Рецептата е научно обоснована и отговаря на всички хранителни нужди на папагалите. Тази храна за птици е ..
8.50 лв.
RIO Daily feed for wild birds - Пълноценна ежедневна храна за диви птици 500 гр
Най-продавани
Марка: Rio
Качествена и пълноценна храна за диви птици. Храната е богата и разнообразна, съставена е от разнообразни  компоненти, специално подбрани, които осигуряват всички необходими хранителни вещества за дълъг и здравословен живот. Тази рецепта е научно обоснована като отговаря на всички хранителни ну..
4.90 лв.
Показва 1 до 6 от 6 (1 страници)

Птиците са сред домашните любимци, които внасят много радост и настроение във всеки дом. За да бъдат отглеждани правилно, трябва да им бъдат подсигурени подходящи условия за живот и разбира се балансирана и здравословна храна, близка до тази, която консумират в природата. Според ветеринарните лекари, не всяка храна е подходяща за всички видове птици, което означава, че трябва да бъде подбрана внимателно. Тя трябва да бъде съобразена основно с вида, възрастта и здравословното им състояние, като е добре да се има предвид, че птиците има нужда от допълнителни количества витамини и минерали, през пролетта и есента. Ето защо, без значение дали сте избрали да гледате папагал или канарче, в хранилката му винаги трябва да има вкусна и здравословна храна.

Кои са най-добрите храни за птици

Храната за птици, която можете да намерите на пазара е балансирана и съобразена с начина им на живот. Производителите на храни за птици се стараят да предлагат голямо разнообразие от семена, ядки и плодове, съдържащи всички необходими витамини, минерали и полезни вещества, влизащи в менюто на канарчетата, големите и малки папагали, на вълнистите папагали и на екзотичните и диви птици. По този начин те спомагат за правилното им отглеждане и за поддържане доброто здраве и правилното им развитие. Сред най-добрите храни за птици спадат следните видове:

Семена

Просото, царевицата,слънчогледът, соргото, лененото семе, сусамовото семе и семената от плодове и зеленчуци са само част от семената, които са любими на различните видове птици. В тях се съдържат много витамини, минерали и мазнини, които са изключително ценни за тяхното здраве.

Просо

Просото е сред основната храна, както за декоративните, така и за домашните и диви птици. Както бялото, така и червеното просо е любимо на кардиналите, на гълъбите, на врабчетата, на пъдпъдъците и още много други пернати.

Царевица

Царевицата и бобовите култури са питателна храна и част от балансираната диета на големите папагали, като ара и какаду. Основното правило е тя да бъде обелена или на кочан, но не и да се предлага под формата на пуканки или друга обработена храна. Царевицата, която е предназначена за посев и обикновено е обработена с различни химикали и торове, също не е подходяща за хранене на птиците.

Слънчоглед

Слънчогледът също е сред любимата храна на всички пернати. Има два вида слънчоглед за птици – черен маслодаен слънчоглед и слънчоглед на райета. Семената на черния слънчоглед са с много тънка обвивка, което ги прави лесни за белене от голяма част от птиците, които се хранят със семена. Ядките на този вид слънчоглед, съдържат много мазнини, които са изключително ценни за повечето птици. Раираният слънчоглед има по-дебела обвивка, което го прави по-малко подходящ за домашно отглежданите декоративни птици.

Сорго

Соргото има дребни семена, които по химичен състав са сродни с тези на царевицата. То има високи енергийни нива и съдържа много протеини, което го прави подходяща храна за за малките птички. Канарските семена са предпочитана храна от гълъбите и от много от малките видове екзотични птици, а за канарчетата особено подходяща е храната, която съдържа коноп, рапица и семена от сезонни плодове. Сухите и покълнали семена пък са подходящи за вълнистите папагалчета.

Основното правило при избора на храна за птици е, че тя винаги трябва да бъде подходяща и добре балансирана.Правилното съотношение между семената, зеленчуците и плодовете в основната храна. За тяхното здравословно хранене е добре да се избягват солените семена, както и прекомерното хранене с хляб или други тестени изделия, които не са много здравословни за тях.

Ядки

Освен със семена, птиците се хранят изключително много и с ядки. Те са богати на много мазнини и други полезни за доброто им развитие хранителни вещества. Сред любимите, особено на големите породи папагалите са фъстъците, бадемите, орехите и кедровите ядки.

Фъстъците са предпочитана храна от голяма част от димите птици, като сойките, но също така присъстват и в менюто на средните големи папагали, като жако. И тук, както при семената е препоръчително внимателно да се съблюдава правилното съотношение на храната и да се избягват солените ядки.

И още за правилното хранене на птиците

Освен правилно подбраната и добре балансирана храна, при отглеждането на птици в домашни условия е добре да се осигури редовно почистване на хранилката, което означава, че тя редовно трябва да се почиства от отпадъци със сапун и вода. Така ще се намали риска от появата на различни заболявания, при птиците, каквото е например салмонелата.

Често задавани въпроси

Какви видове храна за птици има?

– В сайта petfood.bg, можете да намерите богато разнообразие от храна за канарчета, диви птици, вълнисти, средни и големи папагали. Храната за папагали съдържа много и различни семена и ядки, богати на протеини, фибри, витамини, минерали, мазнини и други полезни вещества. Водораслите в нея засилват имунната система а добавените калций и Омега 3 и 6 мастни киселини, спомагат за заздравяване на костите клюна и перата на папагалите.

Как мога да поръчам храна за папагали?

– Храна за своя папагал можете да поръчате много лесно. Добавете избраната от вас стока в кошницата и след това пристъпете към завършване на поръчката чрез бутон „ПЛАЩАНЕ“. Въведете неоходимите данни и след това изберете начин на плащане и на доставка. Наш консултант ще се свърже с Вас за потвърждаване на поръчката.