Меню

Аксесоари за кучета

Няма добавени продукти в тази категория.

Тук ще откриете различни видове аксесоари за вашето куче - от поводи и нашийници до купи, легла, светлоотразителни нашийници и много други. А защо не и да поръчате персонален подарък с надпис за вашето куче или за подарък.

Легла за кучета

С напредването на възрастта кучетата спят почти толкова, колкото и котките – от 12 до 18 часа на ден. За да бъде сънят им пълноценен и за да предпазите ставите им, на вашите домашни любимци е нужно свое собствено легло. Дори на кучето да му е позволено да спи с вас, съвсем друго е да има свое собствено място за почивка. Предлаганите от Petfood.bg легла са направени от дървена оребрена рамка за по-добра вентилация. Матракът има пълнеж от дунапрен. Калъфът се пере без проблем в пералня на ниска температура.

Тъй като са компактни като размери, можете да пренасяте леглото на кучето зимно време в по-топла стая, а лятно – навън, в градината. Можете дори да взимате леглото със себе си, ако отивате на екскурзия. В случай, че домашният ви любимец има повече от едно място за почивка, купете му две или няколко легла. Никога обаче не използвайте леглото като начин да го накажете или изолирате, ако направи пакост. Идеята на леглото е то да се превърне в неприкосновена зона, в която вашето куче може да си отдъхне и да се почувства в безопасност.

Изберете легло според породата и възрастта на домашния си любимец. Главата и краката не бива да висят от ръба. Позиционирайте леглото там, откъдето не минавате често. Проучванията показват, че ако сложите леглото на кучето до своето, това ще подобри съня му. Изберете между различни разцветки – дъб, орех, бор, кестен, тик и орегон.

Хранилки за кучета

Забелязали ли сте как височината на масата ви влияе на храненето? Ако е твърде висока, ръцете ви бързо се изморяват, а ако е твърде ниска, се изгърбвате. Нещо подобно изпитва и домашния ви любимец, когато купичката му не е на подходяща височина. Подобен проблем имат обичайно средноголемите и големи породи, които освен от повдигнати хранилки, се нуждаят и от по-обемни купички за вода и храна. Кучешката купичка трябва да е достатъчно голяма, за да побере дажбата им, но не твърде голяма, за да не я препълните.

Една хранилка не само повдига двете купички, но също така не позволява на домашния ви любимец да ги преобърне. Хранилките, предлагани от Petfood.bg са изработени ръчно в семейна работилница в Благоевград и са лакирани с безопасен за вашето куче лак на водна основа.

Поводи и нашийници

Нашийниците са първа необходимост. Те не само показват на останалите, че домашния ви любимец си има стопанин, но и позволяват веднага да закачите повод и да го изведете на разходка. Petfood.bg предлага два вида нашийници – от естествена кожа, мека и дълготрайна, или светоотразителени – за късно вечерта. Поводите също са два вида – класически и тренировъчни. Класическите са направени от различни материали – имитиращи кожа или полипропилен. Някои са по-широки, докато други са по-фини. Тренировъчният е с дължина 10 метра и се предлага в различни разцветки.

Закачалка

Ако гледате повече от едно куче или имате различни поводи, отделна закачалка за аксесоарите на домашния ви любимец ще е от голяма полза. Вече няма да обикаляте дома си в търсене на този и онзи нашийник или повод. Всички ще е на едно място, включително любимите му лакомства и гребен.