Когато става въпрос за легла за кучета, няма универсален размер - немските догове и чихуахуа имат различни нужди, както и кученцата и възрастните кучета. За да намерите най-доброто легло за вашето куче, ще ви е необходима основна информация като възрастта и теглото на кученцето. Но ще ви трябват и по-специфични данни, като например стила им на спане, дали се движат прекалено много, дали дъвчат неща, дали пикаят, когато са нервни, или дали са склонни да разнасят кал в къщата. Точно както при избора на матрак за себе си, ще трябва да прецените какво изглежда, че прави кученцето ви най-удобно, особено когато вземете предвид колко време прекарва в сън.

Препоръчва се да започнете търсенето на легло въз основа на размера на кучето си. Измервайте от носа до опашката. За да сте сигурни, добавете няколко сантиметра към тази мярка и изберете легло, което е малко по-голямо, тъй като ще даде на кучето ви повече място да се настани. Но при толкова много стилове и марки легла за кучета, от които можете да избирате, може да имате нужда от помощ, за да ограничите възможностите си. Затова разгледахме множество отзиви и мнения на експерти за да подберем най-добрите легла за кучета, които препоръчват. Техните фаворити по-долу включват по нещо за всяка порода - от легла за най-малките кученца до легла за най-големите кучета.

Най-доброто общо легло за кучета

Легло за кучета Casper с мемори пяна ( Casper Bolster Dog Bed )


Легло за кучета Casper с мемори пяна ( Casper Bolster Dog Bed )

Изработено с мемори пяна, която помага за облекчаване на натиска, и с трайна поддържаща пяна за бедрата и ставите на вашия приятел. Подпорите от пяна предлагат и опора за главата и врата.

Вашият кучешки спътник ще обича да се излежава в това луксозно легло за кучета Casper Bolster. Със същия инженерен екип, който стои зад всички продукти за сън на Casper, в комбинация с обширни изследвания, насочени към кучетата, този матрак за кучета оф-фурс създава среда за сън, която отговаря на вроденото поведение на вашия приятел.

Най-доброто легло за малки и средни кучета

Легло за домашни любимци Barefoot Dreams CozyChic™

Легло за домашни любимци Barefoot Dreams CozyChic™

Елегантно, семпло и луксозно, леглото за домашни любимци CozyChic ще се превърне в любимото място за дрямка на вашия любимец благодарение на подложката от мемори пяна и със сигурност ще се впише безпроблемно във всеки интериор. Най-хубавото е, че външната част може да се сваля и пере в пералня. Наградено с награда за признание на индустрията за 2022 г. от Pet Business в категорията "Легла за кучета".

Най-доброто легло за кучета във формата на поясче

Best Friends by Sheri Luxury Shag Faux Fur Donut Cuddler Pet Bed

Best Friends by Sheri Luxury Shag Faux Fur Donut Cuddler Pet Bed

Уютно, гъвкаво и завършено с изкуствена шагренова кожа, затоплящото луксозно легло за кучета напомня за козината на майката.

Благодарение на кръглата си форма висококачественото легло за котки и кучета Donut Cuddler е идеално за домашни любимци, които обичат да се завиват. Повдигнатият ръб създава усещане за сигурност и осигурява опора за главата и врата, а супер мекият пълнеж предлага облекчение на болките в ставите и мускулите.

Най-доброто легло за големи кучета

Big Barker 7-инчово ортопедично легло за кучета с възглавница

Big Barker 7-инчово ортопедично легло за кучета с възглавница

Поглезете любимия си четириног приятел с ортопедичното легло за кучета с възглавница Big Barker 7" със сваляща се калъфка. Това уютно легло е предназначено специално за по-възрастни кучета, също и за тези животни с артрит, големи кучета с риск от развитие на ставни проблеми и кучета, възстановяващи се след операции. То може да помогне за предотвратяването и успокояването на болките в ставите, като им осигури необходимия комфорт. Майсторите мебелисти ръчно изработват тези луксозни легла за домашни любимци, като използват най-висококачествена американска ортопедична пяна.

Най-доброто (по-евтино) легло за големи кучета

Легло за кучета PetFusion Ultimate, ортопедична мемори пяна

Легло за кучета PetFusion Ultimate, ортопедична мемори пяна

Осигурете на домашните си любимци комфорта, който заслужават, с модерното и същевременно издръжливо леглоPetFusion Ultimate Lounge с твърда мемори пяна за кучета. Създадено за ежедневна дрямка, това стилно легло разполага с твърда четириинчова основа от мемори пяна с поддържащи опори, за да осигури на вашия домашен любимец безопасно и уютно място за почивка. Ultimate Lounge се отличава от конкурентите си със своя семпъл, удобен дизайн и качествена конструкция.

Най-доброто легло за кучета от гигантски породи

Легло за кучета Mammoth Extra Extra Large

Легло за кучета Mammoth Extra Extra Large

Кучетата от гигантски породи, като мастифите и маламутите, се нуждаят от още повече пространство, за да се изтягат, както и от добра опора, за да се чувстват удобно. Според отзивите леглото за кучета Extra Extra Large от Mammoth е достатъчно голямо, за да може четириногият приятел да дреме с изпънати крака - и е толкова удобно, че ще го държи далеч от семейните легла и дивани.

Най-доброто легло за по-възрастни кучета

Jax & Bones Cordova Lounge Bed

Jax & Bones Cordova Lounge Bed

Cordova гарантирано ще осигури удобство, достойно за дрямка на вашето куче. Подсилените страни и централната калъфка за възглавница се разкопчават за лесна поддръжка и са препълнени с хипоалергични влакна. Тази първокласна тъкан Poly Blend е издръжлива и луксозна на допир. Чудесна за употреба при средно и голямо натоварване, тази материя е идеална за тези, които търсят уникално легло.

Най-доброто легло за кучета, които обичат да дъвчат

Orvis Tough Chew

Orvis Tough Chew

Изработено от устойчива на дъвчене материя, който е проектиран да гарантира както превъзходна устойчивост на пробиване и разкъсване, така и изключително меко усещане.

Най-доброто легло за кучета, които обичат да се заравят

Furhaven Therapeutic Burrow Blanket Pet Bed

Furhaven Therapeutic Burrow Blanket Pet Bed

Това висококачествено, удобно легло е предназначено за домашни любимци, които обичат да се заравят в одеяла и други уютни местенца. Функционирайки като меко, оформящо се одеяло, горният слой може да се използва със или без гъвкавия пластмасов обръч в зависимост от предпочитания стил на сън и навиците за заравяне.

Най-доброто охлаждащо легло за кучета

K9 Ballistics Durable Chew-Resistant Raised Dog Bed, Ballistic Fabric

K9 Ballistics Durable Chew-Resistant Raised Dog Bed, Ballistic Fabric

Специфичното при този модел е повдигнатият му дизайн. Леглото за кучета K9 Ballistic Chew Proof Armored™ Rip-Stop Elevated Dog Bed е практически неразрушимо за 99% от кучетата. То е проектирано здраво със специална високоефективна тъкан K9 Ballistic Rip-Stop Fabric™ и Chew Proof Armored Frame™.