Случвало се е на всички собственици на кучета: налага се да заминете на екскурзия или наближава отдавна планираната лятна почивка, а все още не сте решили на кого да оставите кучето си. Роднините ви живеят в друг град, приятелите ви не са особено ентусиазирани, а тези, които са, имат кучета, които не се разбират с вашите.

А сега?

Голяма част от хората, особено в големите градове, са чували за хотели за животни, или по-точно за кучета. Чували сме, но нищо повече от това. Не знаем какви са условията вътре, дали наистина ще се грижат добре за нашия домашен любимец или просто ще го поставят в клетка, какви са цените и т.н., и т.н.

В тази статия от Petfood.bg ще се постараем да дадем отговор на въпросите и да ви предложим някои от най-добрите - поне според мнението на клиентите ни - хотели за кучета в София.

Нека преди да започнем да изброяваме хотелите и да споменаваме основните им предимства, да успокоим най-загрижените собственици. Дори някъде другаде да има хотели за кучета, които държат гостите си в клетка, те няма да издържат дълго при такава конкуренция. Истината е, че повечето хотели днес предлагат домашен уют, постоянно човешко присъствие и понякога дори самостоятелни стаи. Разходката на кучетата е редовна, те обикновено имат възможност да тичат в самостоятелните дворове, а понякога дворовете са оборудвани с допълнителни игри и забавления. Надяваме се, че един ден и приютите за животни ще изглеждат по този начин.

В крайна сметка е много разумно да оставите кучето си в хотел. И къде точно? Предлагаме ви списък с едни от най-добри хотели в София, според клиенти.

Лапаландия - Хотел за кучета и котки

Лапаландия е мястото където се срещат комфорта и удобството за Вас и вашия домашен любимец.

Настаняването в хотела включва:

 • Разходки, игри и свободно време в контролирана зелена среда
 • 24-часов видеочат между вас и вашия домашен любимец
 • Висококачествена храна Royal Canin през целия ден, според графика за хранене
 • Подробна карта за гости с подробности за престоя на вашето куче при нас
 • Социализация с други кучета или индивидуални разходки
 • Разнообразие от допълнителни пакети
 • Възможност за допълнително персонализиране на пакетите

Грижовници

„Грижовници” е малък градски хотел от домашен тип за кучета, котки, зайчета, дребни гризачи, влечуги и птици.

В условията на уютна и спокойна домашна среда с денонощна човешка компания гостите се радват на максимален комфорт, свобода , индивидуално внимание и режим, най-близък до домашния уют.

Хотел Hubba Hubba Pets

Hubba Hubba Pets е известен като един от хотелите за домашни любимци, предлагащи най-широк спектър от услуги. Преди всичко те приемат почти всички видове домашни любимци. Нещо повече, освен стандартния хотел за кучета, можете да използвате и така наречения "забавачка за кучета". Накратко, те ще играят с вашето куче, ще го разхождат и ще го занимават през целия ден, така че то да се прибере у дома щастливо и приятно уморено.

Значително подобрение в услугата "хотел за кучета", която са въвели, е възможността за транспортиране. Вземането на домашния ви любимец и отвеждането му до хотела е много удобно, особено като се има предвид големината на София.

Този хотел се намира в непосредствена близост до планината Витоша и предлага домашна атмосфера.

Хотел Опашатковци

24-часова компания, уютна атмосфера и продължителни разходки в прекрасни паркове - това предлага хотелът за кучета в Опашатковци.

Те предлагат уютен, еднопространствен, слънчев дом, в който гостите се разполагат на свобода и се радват на удобствата на домашна и безопасна среда. Всеки получава индивидуално внимание и грижа, което гарантира, това да се чувстват като у дома. 

За разлика от повечето други хотели, Опашатковци се намира в по-оживена част на града. Това го прави подходящ за домашни любимци, които не могат да пътуват на дълги разстояния с автомобил.

Отзивите на клиентите са изключително положителни за хотела.

Трифонов Ленд

В хотела се предлагат различни видове стаи за отглеждане. В четири отделни двора на хотела дружелюбните кучета могат да се разхождат и играят едновременно. Персоналът редовно разхожда кучетата на обитателите на каишка в съседния Западен парк.

Служителите препоръчват да вземете със себе си обичайната храна на кучето си, както и легло и/или любима играчка, за да му помогнете да се адаптира по-добре към непознатата среда.

Dog Hotel "Dog Land"

В зависимост от възрастта, размера, пола и темперамента си кучетата се отглеждат отделно или заедно с други кучета. Това се отнася и за дейностите в двора. Кучетата се наблюдават през цялото време, дори през нощта, докато спят, за да сме сигурни, че всяко куче има възможност да си почине. Те са настанени в удобни, чисти и просторни стаи с удобни легла, винаги с прясна вода и заобиколени от играчки. Осигурява се индивидуален контакт на кучето с човек, особено през вечерните часове.

Dog Hotel "Dog Land"- София е отличен хотел за кучета в полите на Витоша. Намиращ се в къща в Бояна, той представлява голяма къща с двор.

Dog House Hotel

Минималният престой в Dog House Hotel е от една нощувка. Цената включва две разходки на ден, две хранения на ден и настаняване в самостоятелна, комфортна стая. Приемат кучета всеки ден - сутрин и вечер, с уговорка по телефона. Задължителните условия на хотела са: кучето да има паспорт, да е на възраст 8 месеца, да има всички необходими ваксини и да е обезпаразитен.

Hotel Happy Pets

Hotel Happy в полите на Витоша предлага уютно и сигурно място с много грижи и внимание за Вашия домашен любимец. Те гарантират любов, закрила, грижа, безопасност и много внимание.

SilvarHotel

За да бъде възможен престоя на вашия любимец в SilvarHotel, трябва:

 • кучетата трябва да имат ветеринарен паспорт с направени годишни ваксинации
 • да са обезпаразитени външно и вътрешно
 • женските кучета да не са в период на разгонване
 • да не са агресивни към хора
 • да са здрави и в добър външен вид